28/789-775

Belterületi útfejlesztés Szadán

Szada Nagyközségben 2018. június 14-én került sor ünnepélyes keretek között a felújítással érintett útszakaszok átadására, és ezzel a PM_ONKORMUT_2016/128 azonosító számú, „Belterületi útfejlesztés Szadán” című projekt zárására.

Szada Nagyközség Önkormányzata 2017. első félévében sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest Megye területén” című pályázati felhívásra, melynek keretében 97.258.707 Ft támogatási összegben részesült.

Projekt célja: Szada Önkormányzatának saját tulajdonú belterületi útjainak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének fejlesztése és támogatása.

4 utca került felújításra, a Borkő, a Tavasz, a Széki, és a Szőlő utca. Mind a 4 utcára szilárd burkolat került, valamint valamennyi érintett szakaszon megvalósult vízelvezetés is.
A projekt jelentősen javítja a helyi lakosok munkába járási körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, közvetlenül javítja a gazdálkodó szervezetek működési feltételeit.

A projekt társadalmi hasznossága biztosított azáltal, hogy a rendezettebb utcakép és a biztonságosabb és esztétikusabb út a lakók megelégedésére szolgál, és ezzel együtt a gazdasági hasznosság is kimutatható, mert az ingatlanok értéke felértékelődik a felújított úthálózatnak köszönhetően.
A projekt a korábbi kátyúk hosszú távú megszüntetésével hozzájárul a közlekedésbiztonság javításához, a balesetmentes közlekedés elősegítéséhez.

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium
Támogatás forrása: Pest Megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2020 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

Megvalósítás helye: Szada Nagyközség Borkő, Széki, Szőlő és Tavasz utca
Kivitelezést végző cég: TRANS-MOTORS KFT.
Projekt kezdésének dátuma: 2017.07.03.
Projekt befejezésének dátuma: 2018.11.30.
A támogatás összege: 97.258.707 FT
A Projekt összköltsége: 114.422.008 FT

A beruházások átadásairól készült tudósításaink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 44./1.
Telefon/fax: 28/789-775
E-mail: info@regioplusztv.hu

Felügyeleti szervünk:

A Régió Plusz Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.