28/789-775

Megkezdődhetnek a gödöllői uszoda építési munkálatai!

Megkezdődhetnek a 4,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló gödöllői uszoda építési munkálatai – mondta Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön a helyszínen az MTI-nek, ahol átadták az építési területet a kivitelezőnek.

Vécsey László közölte: az építési engedély jogerőre emelkedett és így végre elindulhatnak a terület-előkészítési és az építési munkálatok annak ellenére, hogy a város vezetése igen sok akadályt gördített a kivitelezés elé.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, a kormány három nagyberuházásra tett ígéretet a gödöllőieknek: az M3-as autópálya zajvédő falának létrehozására, amely néhány napon belül elkészül, a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciójára, amely már elkezdődött, valamint az uszoda felépítésére.

Vécsey László azt mondta, a város polgármesterének (Gémesi Györgynek), aki jelenleg egy ellenzéki párt elnöke, korábban hat konkrét ígérete volt arra, hogy milyen vizes létesítményeket kapnak a gödöllőiek. Ezek közül az elmúlt harminc évben sajnos semmi nem valósult meg – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: egy ilyen beruházást, amely kiszolgálja Gödöllőt, a környék általános iskolásait és a Szent István Egyetem nyolcezer egyetemi polgárát, és amellyel a város felkerülhet az ország vizessport-térképére, nem szabad hiúságból támadni.

Az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy az utolsó akadályt, amit a város vezetése a kivitelezés elé gördített, a kormány gyors lépésével, egy 2018-as kormányrendelettel sikerült elhárítani. Így a kivitelező, amely már 2017 júniusa óta várta, hogy megkezdhesse a munkálatokat, most birtokba vehette a területet, és mivel az építési engedélyt is rekordidő alatt megszerezték, indulhat a kivitelezés.

Vécsey László beszélt arról is, hogy első ütemben egy 50 méteres, a második ütemben pedig egy 20 méteres medencét építenek. Hozzátette, hogy a nagy medencéhez kapcsolódóan különböző wellness létesítményeket is létrehoznak, a 600 fős lelátó pedig alkalmassá teszi majd az uszodát különböző vizes sportesemények megtartására.

“A jelen állás szerint a létesítményben 2019-ben már úszhatunk” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI

2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 44./1.
Telefon/fax: 28/789-775
E-mail: info@regioplusztv.hu

Felügyeleti szervünk:

A Régió Plusz Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.