28/789-775

Kidőlt fák, elárasztott pincék, akadozó áramszolgáltatás

Az országon átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott, a tűzoltókat kidőlt fák, elárasztott pincék miatt riasztották szerdára virradó éjjel – közölte ma hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

A közlemény szerint több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon.

A Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra.

A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa. Baranya megye és Budapest több pontján szintén kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat, csakúgy, mint Bács-Kiskun megyében.

Kecskemét, 2018. június 13. MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Négy megyében, több tízezer fogyasztónál akadozott az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt – adott tájékoztatást az OKF szerda reggel.

Kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13 600, Békésben csaknem 12 500, Csongrádban 3400, Pest megyében pedig mintegy 9500 fogyasztónál nem volt áram – írták. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán – tették hozzá.
Éjjel még azt közölte az OKF, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén nincs áram; az üzemzavar akkor csaknem 70 ezer embert érintett.

Az áramszolgáltatás helyreállításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Az ország több pontján tömeges üzemzavart okozó vihar, több százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már több helyen helyreállították a szolgáltatást.

Továbbá, már helyreállították a felsővezetéket a Budapest-Kelebia vasútvonalon Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között, ahol szerdán hajnalban egy kidőlt fa leszakította azt – közölte a Mávinform.

Kecskemét, 2018. június 13. – MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 44./1.
Telefon/fax: 28/789-775
E-mail: info@regioplusztv.hu

Felügyeleti szervünk:

A Régió Plusz Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.