28/789-775

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés felfüggesztése


A kukásautók sorozatos és gyakori meghibásodásai a vegyes hulladékok begyűjtését is veszélyeztetnék. A Zöld Híd B.I.G.G. NKft. emiatt kénytelen a teljes szolgáltatási területén a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését  felfüggeszteni. A szolgáltatás előreláthatólag 2018. november 4-ig szünetel.

A közszolgáltató tájékoztatása szerint a begyűjtő járművek meghibásodásának mértéke elérte azt a kritikus szintet, ami miatt a feladatok ellátását kényszerűen újra kellett tervezni. Sorozatosan előfordultak olyan napok, amikor a meglévő 29 járműből 17 darab nem tudott reggel elindulni különböző műszaki hibák miatt. A legfontosabb, kötelező feladat, hogy a vegyesen gyűjtött háztartási hulladékokat maradéktalan be tudják gyűjteni, mivel ezek a közegészségügyi szempontból legkockázatosabbak.  A begyűjtő járatok átszervezésével a szelektíven gyűjtött hulladékokat továbbra is zavartalanul el tudják szállítani.

A Zöld Híd azt kéri, hogy október elsejét követően már ne helyezzenek a közterületekre, az ingatlanok elé zöldhulladékot! A gyűjtőpontos zöldhulladék gyűjtés esetén nincs változás, azokat továbbra is elszállítják

A Zöld Híd igyekszik mindent megtenni az ügyfelek kiszolgálásának érdekében a felfüggesztés időtartama alatt is. Ennek értelmében az érintett településeknek lehetőséget biztosítanak, hogy a Kerepes, Ökörtelek-völgyi és Nógrádmarcali központokban, illetve a balassagyarmati és rétsági hulladékudvarokban a lakosság a zöld hulladékait egyéni beszállítással elhelyezhesse. Nyitvatartási időben háztartásonként maximum 1,5 m3 zöldhulladékot lehet díjmentes elhelyezni. A szolgáltatásra minden olyan magánszemély jogosult, aki szerepel a Zöld Híd ügyfélnyilvántartásában, bemutatja lakcímkártyáját, illetve egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló dokumentumot. A zöldhulladékokat gyűjtőzsákokban vagy anélkül is be lehet szállítani.

A nyitvatartási időket az alábbi táblázat tartalmazza:

Kerepes, Ökörtelek-völgyi Regionális Hulladékkezelő Központ

 

hétfő – péntek                   8:00 – 16:00

október 13. szombat        7:00 – 13:00

október 27. szombat        7:00 – 13:00

 

Balassagyarmati Hulladékudvar

 

Szerdánként                       10:00 – 18:00

október 20. szombat         8:00 – 18:00

Nógrádmarcali Regionális Hulladékkezelő Központ

 

hétfő – péntek                8:00 – 16:00

október 6. szombat       7:00 – 13:00

 

Rétsági Hulladékudvar

 

Hétfőnként                    10:00 – 18:00

október 22.                    zárva

Érdemes megfogadni a zöldhulladék tárolására vonatkozó hasznos tanácsokat.

Az összegyűjtött zöldhulladékot a későbbi elszállításig az ingatlan területén belül szabad levegőn érdemes tárolni. A Zöld Híd által forgalmazott zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített zsák lebomló anyagból készül, ezért a zöldhulladék több hetes tárolására nem alkalmas. A zsákokat hűvös, fényvédett helyen kell tárolni, csak így garantált, hogy három hónapig megőrizzék eredeti minőségüket.

A zöldhulladékként gyűjtött anyagok házi komposztálásra is alkalmasak. Az otthoni komposztáláshoz a Zöld Híd honlapján találhatnak szakértő útmutatást az érdeklődők. Kérés esetén az ügyfélszolgálat munkatársai emailben is tudnak tájékoztató anyagot küldeni.

Fontos még tudni, hogy a zöldhulladékok közterületen történő elhelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, ami szabálysértési eljárást vonhat maga után. A Zöld Híd arra kéri az ügyfeleit, hogy a zöldhulladékot a felfüggesztés ideje alatt se helyezzék bele a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedénybe.

A Zöld Híd teljes csapata és külső partnereik a lehetőségeik határáig mindent megtesznek a közszolgáltatás fenntarthatósága érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 44./1.
Telefon/fax: 28/789-775
E-mail: info@regioplusztv.hu

Felügyeleti szervünk:

A Régió Plusz Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.